Το πρώτο e-mail στην ιστορία του διαδικτύου!

web-http-url-address-internet-online-www

Αν και εν έτει 2015, το πιο εύκολο πράγμα είναι η αποστολή ενός μηνύματος από την μια άκρη του κόσμου έως την άλλη με απίστευτη ταχύτητα και επιτυχία, όπως είναι φυσικό, κάποτε αυτό ήταν ακατόρθωτο.

Η πρώτη απόπειρα για την αποστολή μηνύματος έγινε το 1969, όταν οι πρωτοπόροι του διαδικτύου δούλευαν το ARPANET – τον προπομπό του σύγχρονου Internet. Τον Οκτώβριο του 1969, όπως γράφει το Business Insider, ερευνητές στο UCLA και το Stanford προσπαθούσαν να λύσουν ένα απλό πρόβλημα. Πώς να στείλουν ένα μήνυμα από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο.

Ο καθηγητής του UCLA, Leonard Kleinrock και ο φοιτητής του Charlie Klein, στις 9 το βράδυ εκείνης της ημέρας επιχείρησαν να αποστείλουν ένα μήνυμα, μίας μόνο λέξης : login (σύνδεση). Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το σύστημα “κράσαρε” και η επιχείρηση ήταν ανεπιτυχής. Είχαν καταφέρει να στείλουν μόνο τα δύο πρώτα γράμματαν της λέξης. (“lo”). Φυσικά όπως είναι γνωστό κατόρθωσαν να στείλουν ολόκληρη τη λέξη, μία ώρα αργότερα!

Η λέξη “lo” λοιπόν αναγραφόταν στο πρώτο e-mail στην ιστορία του διαδικτου και ίσως δεν είναι και τόσο μεγάλη ατυχία καθώς σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster, πρόκειται για ένα επιφώνημα που χρησιμοποιείται για να στρέψει κάποιος την προσοχή σε κάτι, ή για να δείξει έκπληξη! Τυχαίο η όχι, αυτή ήταν μια πραγματικά εκπληκτική αρχή..

Leave a Reply