9 Φεβρουαρίου : Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

hands-on-keyboard

Σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου γιορτάζεται για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και η Google προσκαλούν όλους να κινητοποιηθούν, γύρω από το σύνθημα του φετινού εορτασμού: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Σ’ αυτό το πλαίσιο η Google δίνει μερικά tips για να παραμείνετε ασφαλείς στην πλοήγησή σας στο Διαδίκτυο.

  • Δημιουργείστε έναν δύσκολο κωδικό.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός δύσκολου και ασφαλούς κωδικού είναι να περιέχει κεφαλαία και μικρά γράμματα, καθώς επίσης αριθμούς και σύμβολα. Ακόμη όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός τόσο δυσκολότερα “σπάει”. Θα πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πληροφορίες που είναι δημόσια διαθέσιμες στους κωδικούς σας, όπως ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου. Τέλος θεωρείται καλή πρακτική η ανανέωση των κωδικών σας σε συχνή βάση.

  • Ενεργοποιήστε την επαλήθευση σε 2 βήματα.

Με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας, για τη πρόσβαση σας σε κάποιον ιστότοπο, εκτός από τον κωδικό που έχετε οι ίδιοι βάλει, χρειάζεται και ένας κωδικός που σας στέλνεται αυτόματα στο κινητό και ισχύει για ορισμένα λεπτά. Έτσι επιβεβαιώνετε πως είστε εσείς που ζητάτε πρόσβαση.

  • Προστατέψτε τις συσκευές σας.

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να κλειδώνετε τις προσωπικές σας συσκευές όπως το κινητό ή το tablet με τη χρήση PIN, κωδικού πρόσβασης ή μοτίβου έτσι ώστε οι ιδιωτικές σας πληροφορίες μπορούν να παραμείνουν ιδιωτικές.

Leave a Reply