Μετάφραση ομιλίας σε 7 γλώσσες από το Skype!

skypetranslate

Ένα νέο εργαλείο που θα δώσει λύση στα βασικά προβλήματα επικοινωνίας μέσω Skype, είναι τώρα διαθέσιμο στους χρήστες παγκοσμίως!

Όσοι χρήστες διαθέτουν την ενημερωμένη έκδοση του Skype σε υπολογιστές Windows, μπορούν πλέον να επικοινωνούν άνετα παρά το γεγονός ότι μπορεί να μιλούν δύο διαφορετικές γλώσσες. Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι στο εξής μπορεί να μεταφράζει 7 ομιλούμενες γλώσσες και μηνύματα σε 50 γλώσσες!

Πιο συγκεκριμένα, σε μια συνομιλία στην οποία παίρνουν μέρος άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες ο καθένας, μπορούν να αναθέσουν στο Skype Translator να μεσολαβεί, μεταφράζοντας από τη μια γλώσσα στην άλλη για τον κάθε χρήστη αναλόγως.
Ειδικότερα οι γλώσσες που (μέχρι στιγμής) είναι διαθέσιμες για μετάφραση είναι οι εξής : Κινέζικα (Mandarin), Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά.

Ωστόσο είναι εφικτή και η μετάφραση σε περισσότερες γλώσσες, όχι όμως μιλώντας μέσω Skype, αλλά γράφοντας στο chat που διαθέτει το Skype. Σε αυτή την περίπτωση, το Skype μπορεί να μεταφράζει και από/προς τα ελληνικά.

Ο τρόπος ενεργοποίησης είναι απλούστατος! Στο επάνω δεξί μέρος του Skype, ο χρήστης κάνει click στο εικονίδιο της υδρογείου και ενεργοποιεί τον Μεταφραστή (Translator) ενώ στη συνέχεια ορίζει τις γλώσσες επικοινωνίας ή επιλέγει τον χρήστη με τον οποίο θέλει να επικοινωνήσει και ενεργοποιεί την επιλογή Translation (Μετάφραση) που βρίσκεται κάτω από την εικόνα προφίλ.

Είναι σίγουρα μια απίστευτα εύχρηστη δυνατότητα, και αναμένουμε να εμπλουτιστεί σύντομα και με άλλες γλώσσες!

Leave a Reply