Το Google Glass 2 έρχεται το 2016!

googleglass2016

Στη λίστα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) με τις εγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται η δεύτερη έκδοση του Google Glass, αποκαλύπτοντας σε τι διαφέρουν τα Γυαλιά της Google για Εξερευνητές από τα Γυαλιά της Google για επαγγελματίες, τουλάχιστον εξωτερικά.Η λειτουργικότητά των γυαλιών φυσικά παραμένει απόρρητη, καθώς μια τέτοια αποκάλυψη θα προκαλούσε ζημιά στον κατασκευαστή λόγω της έντασης του ανταγωνισμού.

Οι εμφανείς διαφορές είναι στο αυξημένο μέγεθος του πρίσματος που αναλαμβάνει το ρόλο της οθόνης, στο σκελετό που τώρα διπλώνει καθώς και στη σχετική θέση του πλήκτρου ενεργοποίησης της συσκευής.

Οι αδιόρατες όμως διαφορές του σκελετού ως προς τον εσωτερικό σχεδιασμό είναι εκείνες που θα κρίνουν και πάλι το φιλόδοξο εγχείρημα της Google. Η επάρκεια του επεξεργαστή Intel Atom και της μπαταρίας μεγαλύτερης διάρκειας -καθώς και μιας επιπλέον κατασκευής Google που προσαρτάται μαγνητικά στα Γυαλιά- καθώς και της ασύρματης δικτύωσης μέσω της ζώνης Wi-Fi 5GHz για την απρόσκοπτη μεταφορά βίντεο που ρέει στο πρίσμα μπροστά στα μάτια του χρήστη, υπό την προϋπόθεση ικανού λογισμικού για τη συσκευή.

Η Google έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν κύκλο επιχειρήσεων που εργάζονται στην ανάπτυξη λογισμικού για το νέο Google Glass, μέσω του προγράμματος Google Glass for Work.

GoogleGlassComponents

Περιμένουμε λοιπόν με αρκετή περιέργια τις νέες εξελιγμένες αναβαθμίσεις στο Glass της Google.

Leave a Reply