Google’s buy button

Google-Buy-Button-681x336Πανικός στις Αμερικανικές εφημερίδες με την νεα δημιουργία της Google. Ο λόγος για το «buy button» (κουμπί αγοράς) το οποίο κάθε φορά που ο χρήστης αναζητά κάποιο προϊόν (π.χ. μια τσάντα, ένα άρωμα, μια τηλεόραση) μέσω της συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης, θα εμφανίζεται το κουμπί αγοράς δίπλα σε όλα τα αποτελέσματα έτσι ώστε να μπορέσει να το αποκτήσει απευθείας.

Η εμφάνιση και η χρήση του κουμπιού θα είναι δυνατή (αρχικά τουλάχιστον) μόνο στον τομέα «Shop on Google» ο οποίος μετράει ήδη αρκετούς θαυμαστές. Πατώντας λοιπόν το «μαγικό» κουμπί, ο χρήστης θα μεταφέρεται σε μια ειδική σελίδα προϊόντων μέσα στον ιστό της Google.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό πως η δαθέσιμοτητα του κουμπιού θα υπάρχει σε έναν συγκεκριμένο αριθμό αναζητήσεων, καθώς και μέσα στον χρόνο θα γίνει γνωστό ποιον τομέα λιανικών πωλητών θα αφορά και τι είδους συνεργασίες θα είναι σε θέση να παρέχει.

Το σίγουρο είναι πως η Google δεν θα λαμβάνει καμία προμήθεια από τις αγορές, με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Νέες και ευρηματικές ιδέες λοιπόν, που μας εξάπτουν το ενδιαφέρον, συνεχίζει να έχει η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, με σκοπό να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Αναμένουμε λοιπόν για τη νέα αυτή δημιουργία με την υπογραφή της Google.

Leave a Reply