H Google ετοιμάζει φακούς επαφής που μετράνε τα επίπεδα γλυκόζης!

images

Η Google ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει φακούς επαφής οι οποίοι θα μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα της γλυκόζης στα δάκρυα του ατόμου που τους φοράει. Η ικανότητα αυτή των φακών επαφής θα βασίζεται στα ενσωματωμένα μικροσκοπικά LED’s τα οποία θα ενεργοποιούνται και θα προειδοποιούν τον ασθενή όταν τα επίπεδα της γλυκόζης ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο όριο.

Επιπλέον οι φακοί θα έχουν την δυνατότητα να συνδέονται με κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε ο χρήστης και συνεπώς ο γιατρός του να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή.

Η μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης θα γίνεται ανά δευτερόλεπτο.

Έως το 2035 και σύμφωνα με την διεθνή ομοσπονδία για τον διαβήτη, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα πάσχει από διαβήτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις της google χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρόνια δοκιμών και εξέλιξης προτού λάβουν την έγκριση της υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Αρχικά και η google είχε δηλώσει ότι χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου να καταφέρει να τελειοποιήσει το πρωτότυπο, πρόσφατα όμως κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι φακοί επαφής ενδέχεται να κυκλοφορήσουν πριν το 2019!

Leave a Reply