Πάγωμα των διαφημίσεων Flash στον Chrome browser της Google.

html5_smaller_size

 

Όπως η Mozilla αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα για να προστατεύσει τους χρήστες από την επισφαλή τεχνολογία(Flash Player), έτσι και η Google έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου για να επιτευχθεί το πάγωμα των Flash διαφημήσεων σε όλες τις ιστοσελίδες.

Βέβαια ο χρήστης θα έχει την επιλογή ενεργοποίησης εάν το θεωρεί απαραίτητο(εκτός των βασικών υπηρεσιών) με ένα δεξί κλικ. Έτσι δεν αποκλείεται πλήρως το υλικό Flash αλλά τουλάχιστον υπάρχει ενημέρωση πρώτα. Έτσι, χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη, έρχεται το τέλος των ενοχλητικών διαφημήσεων Flash.

Όσον αφορά το κλάδο της διαφήμησης, η Google μας ενημερώνει ότι οι περισσότερες διαφημίσεις που ανεβαίνουν στο AdWords μετατρέπονται σε κώδικα HTML5. Οπότε για να είστε ενεργοί στον Chrome πρέπει να κάνετε τη μετατροπή αυτή.

Πέραν των θεμάτων ασφαλείας, η Google κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση έχοντας υπόψιν ότι το περιεχόμενο flash προκαλεί σημαντική επιβάρυνση στη λειτουργία του Chrome.

Δε θα ήταν και η πρώτη φορά που ακούμε τέτοια πράγματα για τον Flash Player. Εδώ και κοντά μία πενταετία έχει δημιουργηθεί ολόκληρο κίνημα για την κατάργησή του, και ο κλοιός όλο και στενεύει, είτε δέχεται πιέσεις απο τη Google είτε από τη Facebook…

Leave a Reply