Έξυπνα tips για ΔΩΡΕΑΝ διαφήμιση της επιχείρησής σας!

Στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι για να προωθήσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος για να ασχοληθείτε με τις καμπάνιες σας, υπομονή μέχρι να δείτε αποτελέσματα και φαντασία! Υπάρχουν βέβαια και κάποια έξυπνα tips για τα οποία πρέπει να ενημερωθείτε και να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο μαθαίνοντας πως λειτουργούν και ποια τα ωφέλη τους. Τα σημαντικότερα απο αυτά, κατά τη δική μας κρίση, είναι τα ακόλουθα:

#Social Media

Τα social media δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για προβολή – αλλά ένα εργαλείο όπου κάθε επιχείρηση πρέπει να διαθέσει χρόνο. Και συγκεκριμένα, να αφιερώσει χρόνο με πολύ προσοχή, καθώς τα social media έχουν τεράστια δύναμη στις μέρες μας.

Θα μπορούσατε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τη “δύναμη” του κάθε μέσου κοινωνικής δικτύωσης με διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να προωθήσετε τα προιόντα σας, μέσω των Facebook Ads, και το Twitter για να κάνατε διαγωνισμούς και να κληρώσετε δώρα.

Λίγες πληροφορίες για το κάθε μέσο θα ήταν αρκετά σημαντικές για τη πορεία της διαφημιστικής σας καμπάνιας στα social media:

Facebook: Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία 800 εκατομμύρια άνθρωποι μοιράζονται κάτι στο Facebook καθημερινά. Αυτό το στοιχείο αποτελεί και το βασικό πλεονέκτημα της διαφήμισης στο Facebook. Το κοινό στο οποίο απευθύνεστε είναι πραγματικά τεράστιο και κυρίως, επισκέπτετε τη διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα. Το Facebook αποτελεί μία δεξαμενή υποψήφιων πελατών για μία επιχείρηση και για το λόγο αυτό, οι επιχειρήσεις παγκοσμίως το συγκαταλέγουν σε έναν από τους βασικότερούς τρόπους για να διαφημιστούν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό.

Instagram: Kαι το Instagram αποτελεί μία τεράστια δεξαμενή υποψήφιων πελατών,  που ενδεχομένως να ψάχνουν αυτό που εσείς πουλάτε. Προβάλλοντας το brand name σας, το logo σας ή μία συλλογή φωτογραφιών με υπηρεσίες και προϊόντα σας, “συστήνετε την επιχείρησή σας” σε ένα τεράστιο και πολύ ιδιαίτερο αγοραστικό κοινό, μέρος του οποίου μπορεί να μετατραπεί στους μελλοντικούς πελάτες σας.

LinkedIn: Έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι το τελευταίο διάστημα, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο, και μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε την δυναμική εκκίνηση της επιχείρησή σας.

#Κάντε χρήση των καταλόγων καταχώρισης επιχειρήσεων

Λογικά ο πρώτος απο τους online καταλόγους που σας έρχεται στο μυαλό είναι το Google My Business. Με την καταχώρηση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, επιτρέπετε στο χρήστη να εντοπίζει ευκολότερα τις αναζητήσεις που αφορούν την επιχείρησή σας καθώς και μπορείτε να τον βοηθήσετε στο ότι εμφανίζεται η επιχειρησή σας στους χάρτες της Google. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα και να εγγραφείτε.

Μπορείτε και πρέπει να κάνετε εγγραφή σε άλλους παρόμοιους καταλόγους, όπως το Bing Places και το Yahoo! Local. Όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο!

#Δημιουργήστε ένα δικό σας blog

Ένα blog όχι μόνο βοηθάει την εταιρεία σας να καθιερώσει το brand name της μέσω των followers, αλλά είναι ένας τρόπος για να συνδεθείτε με τους καταναλωτές σας και να συγκεντρώσετε το απαραίτητο feedback που θα σας κάνει καλύτερους στο μέλλον.

Ίσως οι περισσότεροι απο εσάς να μη μπορείτε να κατανοήσετε άμεσα τον σκοπό ενός blog στη διαφήμιση μιας επιχείρησης, αλλά πραγματικά παίζει σημαντικό ρόλο. Στην πραγματικότητα, η αρθρογραφία σε ένα προσωπικό blog μπορεί να εκτοξεύσει την κατάταξη της σελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης και να ενισχύσει το SEO  σταθερά και σε βάθος χρόνου.

Γράφοντας, λοιπόν,  χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, ο υποψήφιος πελάτης  θα ενημερωθεί άμεσα από εσάς για το προϊόν που τον ενδιαφέρει, θα αποκτήσει μια πιό ολοκληρωμένη άποψη για αυτού που ψάχνει και είναι πολύ πιθανό, όταν ολοκληρώσει την ανάγνωση του άρθρου, να παραμείνει στη σελίδα σας και να περιηγηθεί στα προϊόντα, με απώτερο σκοπό την αγορά.

Απο την άλλη πλευρά, εάν δεν έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με το δικό σας blog, μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποιο άλλο blog ή κοινότητα, δείχνοντας τις γνώσεις σας στο επιθυμητό αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτό προωθείτε με έμμεσο τρόπο την επιχείρησή σας, τοποθετώντας ένα link με τα προιόντα / υπηρεσίες σας ή αναφέροντάς την όταν ζητηθεί.

#SEO

Λίγο πιο πάνω αναφέρθηκε ο όρος SEO. Μια τόσο μικρή αλλά τόσο σημαντική λέξη για τη πορεία και την εξέλιξη της επιχείρησής σας.

Το να βελτιώσετε της σελίδας σας είναι απο τα πλέον σημαντικά ζητήματα για τη μακροχρόνια κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης. Παρόλο που το SEO δεν αποτελεί άμεσο τρόπο διαφήμισης για τα προϊόντα και τις υπηρασίες σας, η υψηλή κατάταξή στη Google για όσο το δυνατόν περισσότερες και σχετικές με την επιχείρησή σας λέξεις κλειδιά αποτελούν τον πιό εγγυημένο τρόπο σταθερής προβολής και απήχησης των υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο.

#Email-marketing

Μπορεί να σας φαίνεται κάπως “παλιακό”, το θέμα του email-marketing όμως έχει να μας προσφέρει αρκετά. Σκεφτείτε πόσος κόσμος καθημερινά χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική αλληλογραφία ως μορφή επικοινωνίας. Έχοντας αυτό ως δεδομένο καταλαβαίνουμε πως τα emails μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και ως ένας αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης στο Ίντερνετ.

Τα Newsletters (που μπορείτε να πετύχετε και περισσότερες εγγραφές αν έχετε το δικό σας blog) επιτρέπoυν στην εκάστοτε επιχείρηση να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και γενικότερα τις προσφορές, βάσει μιας λίστας διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορεί να έχουν αποκτηθεί από διάφορες πηγές, όπως ήδη εγγεγραμένους πελάτες της επιχείρησής σας, άτομα που έχουν ζητήσει να μαθαίνουν νεά σας επειδή διάβασαν ένα άρθρο στο blog σας, ή έχουν συμπληρώσει μία φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα σας. Μέσω του email marketing μπορείτε να προωθήσετε νέα προϊόντα, προσφορές, ειδικές τιμές και πακέτα για νέους ή υφιστάμενους πελάτες και γενικά, να επικοινωνήσετε την επιχείρησή σας εύκολα και αποτελεσματικά.

#Στείλτε δελτία τύπου

Κάθε φορά που η επιχείρησή σας δημιουργεί κάτι καινούργιο ή βγάζει μια ενδιαφέρουσα προσφορά, μη διστάσετε να εκδώσετε ένα δελτίο τύπου σε οποιοδήποτε ενημερωτικό website. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία έμμεσων διαφημίσεων ενώ η δωρεάν διανομή του, σίγουρα είναι ένα μπόνους.

Bonus tips:
#Διαφήμιση στο Google Adwords

Η Google αποτελεί την μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζητήσεων σε όλο τον κόσμο με πάνω από 3,5  δισεκατομμύρια αναζητήσεις την ημέρα. Καταλαβαίνεται το πόσο μεγάλος είναι ο όγκος αναζητήσεων και με πόση πληροφορία έρχεται σε επαφή ο χρήστης.

Η προώθηση και διαφήμιση με Google AdWords, δεδομένου του τεράστιου αυτού όγκου καθημερινών αναζητήσεων, αποτελεί έναν από τους κυριότερους τρόπους για την προώθηση μίας επιχείρησης στο Ίντερνετ.

Μερικά απο τα πλεονέκτηματα της διαφήμισης στο Google Adwords είναι ότι μπορείτε άνα πάσα ώρα και στιγμή να παρακολουθήσετε τα αποτελέσματα των διαφημίσεών σας, χρεώνεστε μόνο αν κάποιος επισκεφτεί τη σελίδα σας και μπορείτε να “επιλέξετε” τους πελάτες που θα δούνε τις διαφημίσεις σας.

Βέβαια αυτός ο τρόπος διαφήμισης δεν είναι δωρεάν όμως είναι αρκετά οικονομικός καθώς σας δίνει τη δυνατότητα πλήρους διαχείρισης της καμπάνιας και του ποσού που θα διαθέσετε σε αυτή!

Αν και ο τομέας της διαφήμισης τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, πληθαίνουν και τα μέσα που έχουν οι επιχειρήσης στα “χέρια” τους για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη νέα κατάσταση. Παρατηρήστε πόσοι εύκολοι και κυρίως δωρεάν τρόποι υπάρχουν για να ξεκινήσετε σιγά-σιγά την πρόωθηση της επιχείρησή σας στο διαδίκτιο.

Τι περιμένε λοιπόν ξεκινήστε άμεσα!

 

Leave a Reply