Η FRIKTORIA στο Cloud Festival 2019

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ένας απο τους μεγαλύτερους θεσμούς στον τομέα της Πληροφορικής – Τεχνολογίας, το #cloudfest. Όπως είναι φυσικό η FRIKTORIA.com έδωσε το παρών για 3η συνεχή χρονιά, με μεγάλή χαρά.

Κέντρο διεξαγωγής του Cloud Festival το Europa Park της Γερμανίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στη Γερμανία, καθώς και το δεύτερο σε επισκεψιμότητα πάρκο στην Ευρώπη!

Όλα ξεκίνησαν στις 25 Μαρτίου με το καθιερωμένο opening party σε ένα απο τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία του πάρκου. Ο κόσμος πολύς, η μουσική φανταστική, η διαθέση του κόσμου στα ύψη ενόψει της έκθεσης που ξεκινοσε τη Δευτέρα!

Την επόμενη μέρα οι πόρτες για την έκθεση άνοιξαν απο τις 9. Όπως ήταν φυσικό o κόσμος πολύς και μάλιστα απο νωρίς. Οι exhibitors ευγενέστατοι και πρόθυμοι να ενημερώσουν όλους τους ενδιαφερόμενους. Και εμείς με τη σειρά μας επισκεφτήκαμε τους “πάγκους”  που μας ενδιέφεραν, πήραμε τις πληροφορίες που θέλαμε και συνεχίσαμε το ταξίδι μας.

Στo CloudFestival και φέτος παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες και ιδέες. Ξεχωριστή θέση και φέτος είχε το κομμάτι του Cloud. Τόσο από άποψη παροχής υπηρεσιών υπολογιστών-διακομιστών, αποθηκευτικών χώρων, βάσεων δεδομένων, δικτύωσης, λογισμικού, αναλύσεων, πληροφοριών όσο και απο άποψη ταχύτητας, καινοτομίας, και των ευέλικτων πόρων. Ξεχωρίσαμε επίσης τις νέες ιδέες για το Colocation Hosting, καθώς καιρό με τον καιρό δημιουργούνται νέες προοπτικές σε διάφορους τομείς, όπως στον θέμα της ψύξης αλλα κυριώς σε τεχνολογίες περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον σε επίπεδο φιλοξενίας. Ο τομέας του backup είναι επίσης ένα μείζον θέμα που όπως φαίνεται απασχολεί και έχει πολλά να δώσει στο άμεσο μέλλον.

Το CloudFestival όμως δεν είναι μόνο η έκθεση με τα νεά προιόντα και τις τεχνολογίες. Είναι τα party που διοργανώνονται, οι νέες συνεργασίες που ευδοκιμούν και προφανώς οι γνωριμίες με καινούργιο κόσμο. Στα events που γινόταν κατα διαστήματα τραγουδούσαν live συγκροτήματα, κάνντας το κλίμα ακόμα πιο κεφάτο και δημιουργούσαν την αίσθηση της παρέας.

Σίγουρα εκτός απο την ενημέρωση και το feedback απο τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που πήραμε απο το συγκεκριμένο γεγονός, που άλλωστε αυτή είναι και η αιτία που δημιουργήθηκε, το Cloud Festival μας έδωσε νέες συνεργασίες και γνωριμίες με αξιόλογους ανθρώπους!

Εις το επανιδείν λοιπόν!

 

Leave a Reply