Προς απόσυρση… οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων.

Εξαιρετικά νέα για όλους εσάς που έχετε την απαίτηση το κινητό σας να μη κλείνει ποτέ απο μπαταρία. Τέλος το άγχος με τους φορτιστές και τις power bank. Τη λύση μας την φέρνουν ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), καθώς μελετούν εναλλακτικούς τρόπους για την αντικατάσταση των μπαταριών από τα κινητά.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναφέρουν πως έχουν αναπύξει µια επαναστατική τεχνολογία µε την οποία καταργούνται οι µπαταρίες από τα κινητά τηλέφωνα και τη θέση τους παίρνει το… Wi-Fi!. Θα αναρωτιέστε βέβαια πως γίνεται αυτό;

Οι ερευνητές λοιπόν, δηµιούργησαν ένα λεπτό ηλεκτρονικό φύλλο το οποίο θα ενσωµατώνεται στα κινητά. To φύλλο αυτό θα συλλέγει τα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα των δικτύων ασύρµατης σύνδεσης µε το Internet και θα τα µετατρέπει σε ενέργεια µε την οποία θα λειτουργεί το τηλέφωνο.Παρόµοιες τεχνολογίες φόρτισης κινητών τηλεφώνων µέσω ραδιοκυµάτων, ασύρµατων δικτύων και µαγνητικών πεδίων έχουν κάνει την εµφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, αλλά όλες απαιτούν την τοποθέτηση συσκευής πάνω ή πολύ κοντά σε κάποια ειδική βάση, γεγονός που και πάλι περιορίζει τον κάτοχο.

Με την τεχνολογία των ερευνητών του ΜΙΤ το µόνο που θα έχει κάποιος να κάνει είναι να βρίσκεται σε έναν χώρο όπου υπάρχει Wi-Fi και το κινητό του τηλέφωνο θα φορτίζεται σε χρόνο ρεκόρ.  Μένει να δούμε πότε θα είναι διαθέσιμη προς χρήση στο κοινό!

Leave a Reply