Το Gmail μπαίνει σε “Confidential Mode”

Επανασχεδιασμός του Gmail: Χρήση “Εμπιστευτική Λειτουργίας” για πρόσθετη ασφάλεια

Η Google προετοιμάζεται να δώσει στο Gmail καινούργια μορφή. H αναβάθμιση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από  νέους σχεδιασμούς, καθώς εισάγει την “Εμπιστευτική Λειτουργία”, η οποία θα αποτρέψει τον παραλήπτη από τη λήψη, εκτύπωση, αντιγραφή, επικόλληση ή προώθηση του μηνύματος που στέλνεται.

Επιπλέον, στο Gmail θα υπάρχουν περισσότερες λειτουργίες, κυρίως για επιχειρηματικούς χρήστες. Επί παραδείγματι, ο χρήστης θα μπορεί πλέον να ορίζει έναν κωδικό πρόσβασης μέσω επαλήθευσης με SMS (Two-factor Authentication) για να ανοίγει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θέτοντας ημερομηνία λήξης στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Eκτός από τα χαρακτηριστικά που έχουν ήδη διαρρεύσει, “φημολογούνται”  λειτουργίες, όπως δυνατότητα σίγασης (Snooze), έξυπνες απαντήσεις (Smart Reply), καθώς και διαφορετικά design του Gmail.

Ο νέος σχεδιασμός του Gmail διαθέτει επίσης μια νέα πλαϊνή μπάρα, με τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται το ημερολόγιο της Google, η εφαρμογή “Keep note-taking ή tasks δίπλα στα email. Αυτό είναι ίσως το πιο χρήσιμο μέρος του επανασχεδιασμού διότι διευκολύνει τον προγραμματισμό των συναντήσεων ή μπορεί να δει κάποιος αν είστε ελεύθεροι όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μοιάζουν ελκυστικά τα νέα χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν είναι σαφές κατά πόσο θα είναι επιτυχή. Οι περιορισμοί του Gmail σχετικά με την αντιγραφή, τη λήψη ή την εκτύπωση πιθανότατα δε θα εμποδίσουν κάποιον να τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  και δεν είναι σίγουρο πώς θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σε αυτά που χρησιμοποιούν  IMAP και POP3   για πρόσβαση στο Gmail. Αναμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, μιας και ο επανασχεδιασμός ξετυλίγεται σε λίγες εβδομάδες!

Leave a Reply