Δείτε τα 5 καλύτερα Doodles της Google!

doctorwho

Όπως όλοι ξέρουμε, η Google έχει τον δικό της τρόπο να τιμά κάθε ξεχωριστή ημέρα, παγκοσμίως, με τα γνωστά Doodles! Ουσιαστικά, doodles είναι διάφορα σχέδια που μπορεί είτε να έχουν μια συγκεκριμένη παραστατική έννοια είτε να απεικονίζουν αφηρημένα σχήματα. Η Google σε κάθε ειδική περίπτωση (όπως παγκόσμιες ημέρες, γιορτές, ημερομηνίες σπουδαίων και σημαντικών γεγονότων κ.α.), χρησιμοποιεί αυτά τα σχέδια στο λογότυπο της, τα Google Doodles για να τιμήσει το ανάλογο γεγονός αλλά και για να ενημερώσει τους χρήστες της!

Ιστορικά, το πρώτο Google Doodle δημιουργήθηκε το 1998, αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους. Οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν καθώς ήθελαν να πάνε στο Burning Man φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο (stick figure drawing) πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου».

Έτσι βλέποντας τον ενθουσιασμό με τον οποίο αντιμετώπισαν την αλλαγή στο κλασσικό λογότυπο της Google οι χρήστες, η εταιρεία δημιούργησε το 2000 μια ομάδα για την δημιουργία των Doodles η οποία στο πέρασμα των χρόνων έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων (τους doodlers) και μηχανικών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 2000 doodles.

Η Telegraph επέλεξε και παρουσιάζει τα 5 καλύτερα Google Doodles που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα!

  • Τα 70α γενέθλια του John Lennon

johnlennon

  • Tα 122α γενέθλια του Charlie Chaplin

chaplin

  •  Τα 78α γενέθλια του Robert Moog

moog

  • Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

olympics

  • Την 50η επέτειο του Doctor Who

doctorwho

 

Δείτε το σχετικό βιντεάκι της Telegraph :

Leave a Reply