Νέο project με drones για 5G Internet από την Google!

drones

Στο νέο της εγχείρημα η Google έχει στόχο να “φέρει” το Internet ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη, όπου είναι τεχννικά δύσκολο να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός! Πως; Με ηλιακά αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία κυμάτων χιλιοστού, και θα φέρουν 5G internet, το οποίο είναι 40 φορές γρηγορότερο από το παρόν πρωτόκολλο του 4G!

Σύμφωνα με το Guardian, για το project που έχει την ονομασία SkyBender, η Google έχει νοικιάσει στο New Mexico’s Spaceport Authority έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων, για να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στα αεροσκάφη και τα drones τα οποία κινούνται με ηλιακή ενέργεια και είναι εξοπλισμένα με διάφορα είδη πομποδεκτών που μεταδίδουν internet ταχύτητας 5G στην ραδιοσυχνότητα των 28GHz.

Ωστόσο το μεγάλο μειονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι έχει πολύ μικρότερη εμβέλεια από τα κανονικά σήματα του τηλεφώνου.
Το συγκεκριμένο project δοκιμάζεται υπό άκρα μυστικότητα με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό τι σχεδιάζει η Google, αν, πότε και που θα το φέρει.
Έχει γίνει όμως γνωστό πως Google έχει άδεια από την FCC μέχρι τον Ιούλιο του 2016 για τη διεξαγωγή των δοκιμών 5G drones στο Spaceport.

Leave a Reply