Google Maps τώρα και offline!

Google-Maps-offline-main_featured&header

Όλοι γνωρίζουμε φυσικά της εφαρμογή της Google “Χάρτες” (Google Maps) η οποία εκτός των άλλων μας δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε χάρτες δήμων, πόλεων και χωρών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να επιλέξουμε μια συγκεκριμένη οδό και να μάθουμε όλες της λεπτομέρειες της διαδρομής και όχι μονο.
Όλες όμως οι δυνατότητες τις εφαρμογής προϋποθέτουν σύνδεση στο δίκτυο με αποτέλεσμα σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς καλό σήμα ή σε parking, να διακόπτεται η πλοήγηση και ο χρήστης να μην έχει πρόσβαση σε καμία πληροφορία ή υπηρεσία μέσω της εφαρμογής.
Αυτό συνέβαινε κυριολεκτικά μέχρι χθες, καθώς στις 10 Νοεμβρίου 2015 η Google με επίσημη ανακοίνωσή της ενημέρωσε τους χρήστες της εφαρμογής για τη δυνατότητα πρόσβασης στους χάρτες και στις πληροφορίες των διαδρομών ακόμα και offline!
Ενώ πριν μπορούσαμε απλά να δούμε μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, τώρα μπορούμε να λάβουμε οδηγίες βήμα-βήμα, να αναζητήσουμε συγκεκριμένους προορισμούς και να βρούμε χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια κλπ.
Η διαδικασία είναι απλή. Μπορούμε να κατεβάσουμε μία περιοχή ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα για παράδειγμα, και να πατήσουμε «λήψη» (Download) στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+».
Μόλις το κατεβάσουμε το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση εκτός σύνδεσης αυτόματα όταν αναγνωρίσει ότι είμαστε σε μέρος με προβληματική ή καθόλου σύνδεση. Όταν η σύνδεση βρεθεί, μπορούμε πολύ εύκολα να επιστρέψουμε στην πλήρη εκδοχή του Maps.
Η πλοήγηση εκτός σύνδεσης είναι διαθέσιμη στην νεότερη έκδοση του Google Maps για Android ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η έκδοση και για iOS.

Ευχάριστα νέα για άλλη μια φορά μας εξήγγειλε η Google και περιμένουμε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει!

Leave a Reply