Είναι επίσημο! Νέα εποχή για την αναζήτηση στο Google

googlefeedΕδώ και χρόνια η Google έχει “μπεί” στην ζωή μας , κυρίως μέσω της μηχανής αναζήτησης της. Όσο ο χρήστης ψάχνει για πλήροφορίες , η Google συλλέγει στοιχεία για αυτόν επιδιώκοντας να προσωποποιήσει και να βελτιώσει την αναζήτηση του.

Google Feed

Το καινούριο βήμα για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη είναι το Google Feed. Σου θυμίζει κάτι? Μήπως ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του Facebook το Νews Feed? Αντί για τις αναρτήσεις όμως των φίλων σου , θα βλέπεις το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για σένα. Το περιεχόμενο αυτό βασίζεται κυρίως στις αναζητήσεις του χρήστη, σε τάσεις στην περιοχή αλλά και σε όλο τον κόσμο και σε προσωπικές πληροφορίες που έχει η Google για σένα. Επίσης , τα παλιά posts δεν έχουν θέση στην καινούρια λειτουργία της Google , καθώς όσο πιο ενεργή είναι μια σελίδα τόσο πιο υψηλή θέση θα καταλαμβάνει στην αναζήτηση.

imgsgooglefeed

Follow button

Σίγουρα δεν μπορείς να εμπιστεύτεις έναν αλγόριθμο , όσο καλά και να είναι φτιαγμένος, ότι θα σε τροφοδοτεί με όλα τα θέματα που σε ενδιαφέρουν. Για αυτό το λόγο οι χρήστες έχουν την δυνατότητα με ένα click του follow στα αποτελέσματα αναζήτησης , να προσθέσουν ενα θέμα που επιθυμουν να ενημερώνονται στο feed τους.

followbutton

Η καινούρια αυτή feed εμπειρία είναι διαθέσιμη μόνο για κινητά (Android & IOS) , και για την ώρα μόνο στις Η.Π.Α . Αναμένεται να απλωθεί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες εβδομάδες και περιμένουμε με αγωνία πότε θα προστεθεί και στο site .

Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία αυτός που μένει στάσιμος είναι ανόητος. Μένει μόνο να δούμε εαν η Google έκανε την σωστή κίνηση και μας πάρει μαζί της σε μία καινούρια εποχή αναζήτησης.

 

The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you’ll go – Dr. Seuss

Όσα περισσότερα διαβάζεις , τόσα περισσότερα πράγματα θα ξερεις. Όσα περισσότερα μαθαίνεις , σε τόσα περισσότερα  μέρη θα πας – Dr. Seuss

 

Leave a Reply