Quick Charge 3.0: Η νέα τεχνολογία της Qualcomm που υπόσχεται μέχρι 80% φόρτιση μέσα σε 35 λεπτά.

quickcharge_3_header

Μετά την ανακοίνωση των καινούργιων SoC της Qualcomm(430&617) η εταιρία μας εκπλήσσει με την ανακοίνωση της νέας έκδοσης της τεχνολογίας Quick Charge 3.0 η οποία θα είναι διαθέσιμη για τους Snapdragon 430,617 και στους νέους 820,620 και 618.

Η Qualcomm δηλώνει ότι η νέα έκδοση του Quick Charge είναι 38% γρηγορότερη από την Quick Charge 2.0 και 2 φορές πιο γρήγορη από την πρώτη έκδοση. Αυτό σημαίνει πως μια συσκευή(smartphone) εξοπλισμένη με τη πλατφόρμα Quick Charge 3.0 θα μπορεί να φορτήσει εώς και 80% μέσα σε 35 λεπτά. Απίστευτο, έτσι;

 

Ένα επιπλέον νέο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι η χρήση του INOV(Intelligent Negotiation for Optimum Voltage=Έξυπνη/Ευφυής Διαπραγμάτευση για Βέλτιστη Τάση). Ο INOV είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος δίνει στη συσκευή να καταλάβει πόση τάση χρειάζεται για τη φόρτηση. Επιπλέον, σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση που το φάσμα επιλογών της τάσης ήταν τα 5,9,10 και 20 Volt, η νέα έκδοση θα δίνει την επιλογή στις συσκευές-με τη χρήση του αλγόριθμου-να επιλέγουν από 3.6V εώς 20V με διακυμάνσεις των 200mV. Έτσι, ανάλογα με το πόσο είναι φορτισμένη η μπαταρία μας, κατανέμεται το ανάλογο ποσό τάσης στη μπαταρία για την αποφυγή αύξησης θερμότητας της, άρα δε μειώνεται η ζωή της μπαταρίας.

Σημαντικό είναι ότι θα υπάρχει συμβατότητα με τις παλαιότερες και νεότερες εκδόσεις του Quick Charge, δηλαδή θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ίδια καλώδια/φορτιστές. Το Quick Charge θα δέχεται USB Type-A, USB Type-C, USB micro και τους συμβατούς φορτιστές.

Η μαζική κυκλοφόρησή του αναμένεται μέσα στο 2016, υπομονή..

Leave a Reply