Μη ασφαλή χαρακτηρίζονται τα site χωρίς SSL από την Google!

googlessl

Η Google για να βοηθήσει τους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο με μεγαλύτερη ασφάλεια ανακοίνωσε τους τελευταίους μήνες πως θα χαρακτηρίζει τα site χωρίς SSL πιστοποιητικά ως μη ασφαλή. Το Chrome μέχρι πρόσφατα δεν επισήμανε ρητά τις συνδέσεις HTTP ως μη ασφαλής. Από την νέα έκδοση του Chrome 56 που ήδη κυκλοφορεί, η Google ανακοινώσε επίσημα πως θα σηματοδοτήσει τα site HTTP που συλλέγουν κωδικούς πρόσβασης ή πιστωτικές κάρτες ως μη ασφαλή, καθώς η επικοινωνία που διαχειρίζονται δεν είναι κρυπτογραφημένη. Στόχος της Google είναι επισημάνει ακόμα και τα στατικά site χωρίς φόρμα επικοινωνίας κτλ ως μη ασφαλή αν δεν διαθέτουν SSL πιστοποιητικό.

google1

Ο Chrome μέχρι πρόσφατα χαρακτήριζε τα site με HTTP με ένα ουδέτερο δείκτη. Πολλά από τα site που επισκεπτόμαστε καθημερινά στο διαδίκτυο είναι πιθανό να μην έχουν εγκαταστήσει κάποιο SSL πιστοποιητικό και η επικοινωνία που διαχειρίζονται να μην είναι κρυπτογραφημένη. Ομως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως τα site αυτά είναι επικινδυνα για τον χρήστη αρκεί φυσικά να μην διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα (email, τηλεφωνο κτλ).

Ένα σημαντικό μέρος των site έχει ήδη μεταβεί στα HTTPS μέχρι στιγμής. Η χρήση του HTTPS είναι συνεχώς αυξανόμενη καθώς πέρα από την ασφάλεια που σηματοδοτεί είναι και σήμα κατάταξης στην Google . Δηλαδή αν κάποιο site δεν διαθέτει HTTPS ( SSL certificate ) σταδιακά θα κατατάσσεται όλο και πιο χαμηλά στα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google δημιουργόντας σημαντικό πρόβλημα στο SEO του.

Οι μελέτες δείχνουν ότι οι χρήστες δεν αντιλαμβάνονται την έλλειψη ενός εικονιδίου «secure» ως προειδοποίηση για την ελλειψη ασφάλειας ακόμη και αν αυτη η προειδοποίηση εμφανίζεται πολύ συχνά. Το σχέδιο της Google είναι να επισημανθούν τα site με HTTP ως μη ασφαλή με μεγαλύτερη σαφήνεια και ακρίβεια.google2

Για να αποφύγεις να χαρακτηριστεί το site σου ως <<Not Secure>> και για να βελτιώσεις ή να διατηρήσεις  την κατάταξη σου στην Google θα χρειαστεί να προμηθευτείς ένα SSL Certificate. Η εγκατάσταση SSL certificate  είναι ευκολότερη και οικονομικότερη από ποτέ.

Η Friktoria.com έχει εξασφαλίσει για εσένα όλα τα SSL Certificates των μεγαλύτερων παρόχων πιστοποίησης παγκόσμια στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Leave a Reply