Επιδρομή των Bots στο Messenger!

facebook-messenger-app-icon

Μετά τη Microsoft, σειρά πήραν το Facebook και το Messenger, ακολουθώντας τη νέα μόδα των Bots στις υπηρεσίες τους.

Τι είναι τα bots; Tα bots είναι προγράμματα που επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο με αυτοματοποιημένο τρόπο χωρίς να είναι απαραίτητη η ανθρώπινη επέμβαση.

Οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν για παράδειγμα μέσω Messenger, αποδείξεις για τις διαδικτυακές αγορές τους, πληροφορίες από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως η κίνηση στους δρόμους και η πρόβλεψη του καιρού, ή ενημέρωση για την πορεία της παραγγελίας τους καθώς και αυτοματοποιημένα μηνύματα «σε ανθρώπους που θέλουν να ενημερώνονται σχετικά» -ο χρήστης θα μπορεί να μπλοκάρει την επικοινωνία εαν θέλει.

Στο άμεσο μέλλον οι άνθρωποι θα συνομιλούν με bots σαν να είναι πραγματικοί άνθρωποι. Ένας χρήστης θα μπορούσε ακόμα και να ζητήσει από το bot της τράπεζάς του να φέρει εις πέρας μια χρηματική συναλλαγή χωρίς αυτός να χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε άλλο!

Ωστόσο σε πρώτη φάση οι συνομιλίες με τα bots μέσω του Messenger θα είναι κάπως περιορισμένες, αφού το μόνο που θα κάνουν αρχικά θα είναι να προτείνουν απλές φράσεις στον χρήστη που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στις συνομιλίες του. Απώτερος στόχος της εταιρείας όμως, είναι τα bots να είναι σε θέση να έχουν «φυσικές» συνομιλίες με τους χρήστες.

Άλλες υλοποιήσεις της εφαρμογής αφορούν την ενημέρωση του χρήστη για άλλα θέματα όπως τον καιρό, εμφάνιση ειδήσεων που το σύστημα πιστεύει ότι τον ενδιαφέρουν αλλά και ειδοποιήσεις για διάφορες αγορές. Αυτά γίνονται όλα ευφικτά μέσω του Messenger και της πλατφόρμας που ανακοίνωσε το Facebook γύρω από αυτό, προκειμένου ο χρήστης να έχει στη διάθεση άμεσα πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, άμεσα μέσω της εφαρμογής χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει κάποια άλλη εφαρμογή ή υπηρεσία.

Λογικό είναι ωστόσο, να προσπαθεί το Messenger να μας “τα σερβίρει όλα στο πιάτο” καθώς η εφαρμογή, βάση των τελευταίων στατιστικών στοιχείων, χρησιμοποιείται απο 900+ εκατμμύρια ενεργούς χρήστες!

Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, το Facebook Messenger χρησιμοποιείται από περισσότερους από 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Leave a Reply