Δημιουργία συμμαχίας από Google με Microsoft, Amazon, Netflix κ.α.

 google_exterior_kefalida  Ένα νέο project ξεκινά η Google με σκοπό τη δημιουργία νέων video, audio & image codecs ανοιχτού κώδικα. Σύμμαχοι της Google σε αυτή την κίνηση είναι και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Microsoft, Netflix, Mozilla, Cisco, Amazon, Intel και το όνομα της συμμαχίας: Alliance for Open Media(AOM).

   Κύριος σκοπός της συμμαχίας είναι η δημιουργία ενός format το οποίο θα είναι:

  • Ανοιχτού κώδικα
  • Βέλτιστο για χρήση στο web
  • Κατάλληλο για κάθε σύγχρονη συσκευή σε οτιδήποτε bandwidth
  • Σχεδιασμένο για συσκευές χαμηλής υπολογιστικής δύναμης και βελτιστοποιημένο για το ανάλογο hardware
  • Ικανό για σταθερό, υψηλής ποιότητας, real time video stream
  • Χρησιμοποιήσιμο για διαφημιστικό και μη περιέχομενο.

   Βλέπουμε ότι πολλοί άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί λοίπουν από τη συμμαχία, πιθανότατα να μην είχαν προσκληθεί αρχικά, αλλά το επίσημο site της AOM μας ενημερώνει ότι αργότερα μέσα στο 2015 θα μας δοθούν περαιτέρω πληροφορίες για τη συμμαχία και για το πως μπορείς να συμμετάσχεις.

   Ακολουθεί δήλωση του Gabe Frost, Executive Director της ΑΟΜ και Lead Program Manager on Media & Devices της Microsoft:

   “Οι προσδοκίες των πελατών για την διανομή πολυμέσων αυξάνεται συνεχώς και για να εκπληρωθούν οι προσδοκίες τους, χρειάζεται συντονισμός ολόκληρου του ψηφιακού οικοσυστήματος. Έτσι η συμμαχία φέρνει κοντά τους προπορεύοντες ειδικούς στο χώρο του video, να δουλέψουν μαζί με σκοπό τη δημιουργία ανοιχτών, χωρίς δικαιώματα και διαλειτουργικών λύσεων για τη νέα γενιά διανομής video.”

   Πάντως, με τόσους τεχνολογικούς κολοσσούς και πόσους ακόμα που μπορεί να εισέλθουν στη συμμαχία φαίνεται θέμα χρόνου το πότε θα δούμε το νέο αυτό format.

Leave a Reply